Blog Image

Den sentida versionen av den en gång så otroligt populära låten ”I wish I could shimmy like my sister Kate” är visserligen en pastisch gjord av LA-gruppen Ditty Bops, och lite vassare än tjugotalsoriginalet, men originallåten var inte dålig den heller. Andra topplåtar från 20- och det tidiga 30-talet var ”One, two, button your shoe” och “If I had a talking picture of you” och danserna – förutom Shimmy – var Charleston, Lindy Hop, Black Bottom, och Quick-step. Shimmy hade en kort glanstid. Den föddes 1921 och dog ut när Charleston kom 1925.

De stenkakor som jag övertog från min mamma och som jag gärna och ofta lyssnade till gick tyvärr sönder, genom tidens tand och allmän fumlighet, men jag kommer ihåg hur de lät, och jag kan än idag brottstycken av texterna.

Nedan: Min då 25-åriga blivande mamma, Dolly Frances, i en Amilcar Roadster utanför sitt föräldrahem i Mont Boron, Nice. Hon dansade säkert ”le Shimmy” och senare ”le Charleston” på franska Rivieran.

Vill ni veta hur Sister Kate låter, klicka HÄR

Blog Image